maanantai 30. toukokuuta 2016

Pikkiriikkisen hulluutta?

 Tarina jutustelusta aamukaakaon äärellä




Eräänä harmaana elokuun aamuna oli Aileen kattanut aamukaakaon pihan portaille. Taivas oli pilvistä synkkä, mutta tulevasta syksystä huolimatta viimeiset leppeän lämpimät etelätuulet heiluttelivat hiljakseen kellastuvia lehtiä.
https://i.imgur.com/Le1h4jp.jpg
Aileen istui ajatuksissaan. Ovi hänen takanaan aukesi ja tämä nyt jo vähän tutumpi vieras kömpi talosta ulos.

[img]https://i.imgur.com/jMy8zO6.jpg[/img]
"Mmmh, mikä ilma" tuo tummahipiäinen tyttö hymähti samalla kun venyytteli hartioitansa.

[img]https://i.imgur.com/SBt9SDg.jpg[/img]
"Huomenta!" Aileen toivotti iloisesti.
"Huuoo-menta" Rika vastasi selvästikkin tyytyväisenä joko itseensä, tilaansa tai säähän. Vaikka orastavissa ukkospilvissä
ei ollut kovastikkaan kehumista, tämä tyttö jaksoi tänä aamuna hymyillä jostain syystä. Liekö sitten syynä ainaisen piristävä seura
vaiko tulevan ukkosen jännitys, ken tietää.

[img]https://i.imgur.com/1vIhtI9.jpg[/img]
"Olenko päästäni sekaisin, vai onko keittiö aina ollut kellarissa?" Rika hymähti huvittuneena. Tuo talo oli jostain syystä hieman kimuraisen
ja sotkeentuneen taikavyyhdin suojelemana. Vaikka Rikan oma taika olikin ainutlaatuista, häntä kiinnosti myös muutkin taikuudenlajit.

[img]https://i.imgur.com/uogrOOp.jpg[/img]
"Oh, hyvä kun kerroit, se nimittäin vielä kaksituntia sitten oli yläkerrassa, nyt kun mainitsit" Aileen tuumi mietteliäänä. "Tässä muuten kaakaosi, S'il vous plaît!"
"Ooh, kiitos"

[img]https://i.imgur.com/nFkECpw.jpg[/img]
"Niin, tästä talosta. Täällähän siis asuvat kanssani Alleria ja Faro, jotka nyt ovat jossakin tärkeällä matkalla" Aileenin kasvot vähän synkkenivät tässä kohden. Häntä alkoi jo hieman huolestuttamaan, talon suojataika oli sotkussa ja Allerian ja Faron olisi pitänyt palata jo viikko sitten.
"Lisäksi täällä asuvat Kira, joka on paras ystäväni ja Elliot. He ilmeisesti lähtivät selvittämään jotain hankalaa asiaa liittyen Elliotin ajankääntäjään. Mutta, Alleria on tämän suojataijan siis tehnyt. Ilmeisesti lähiaikoina se on alkanut hieman heiketä tai jotain ja nyt se liikutteleen huoneita minne sattuu. Talon sisällä tietenkin. Toisaalta se on myös aika hauskaa, ei koskaan voi tietää että onko kylpyhuoneen paikalla eteinen vai jokin muu" Aileen mietti hymy huulillaan.

[img]https://i.imgur.com/WOJqJKq.jpg[/img]
Molemmat huvittuneena ja mietteissään vaipuivat hetken hiljaisuuteen.
Juuri nyt Aileen päätti että olisi oikea aika kysyä hieman. Hän oli kertonut talon sisäisiä asioita, joten ehkä nyt oli kaukainen kohteliaisuusraja ylitetty.
"Ovatko-nuo-sinun-sarvesi-aidot" Aileen möläytti yhtenä papupatana. Hetken näytti kun Rika olisi hämmentynyt ja shokeerattu kysymyksestä.

[img]https://i.imgur.com/xWGwmN5.jpg[/img]
Rika punnitsi vaihtoehtoja, mutta päätti kertoa totuuden totuudesta. Se olisi reilupeli.

[img]https://i.imgur.com/hVrZmn1.jpg[/img]
"Kyllä, ne ovat aidot sarvet." [i]'en edes muistanu etten taikonut niitä pois..'[/i] Rika mutisi "Olen sattumoisin erään peurajumalan tytär joten ne ovat vähän niinkuin iskäni puolelta perintöä"
Aileen hämmentyi hetkeksi lauseenrakenteesta ja mietti että olivatko nuo sarvet nyt Rikan omat omat sarvet vai isukin ehkä jopa edesmenneestä päästä revityt.

[img]https://i.imgur.com/8jMVyCK.jpg[/img]
"Ei siis minulla täysiä voimia ole, ainakaan vielä, sitten kun saan muutaman vuoden päästä oman täysikasvuisten seremonian niin saan myös täydet voimat." Rika vilkaisi oudosti eteenpäin toljottavaa Aileenia.
Hän oletti että tyttö oli hämmentynyt peurajumaluudestaan. "Niin ei sinun tarvitse minua kutsua miksikään Prinsessaksi tai miksikään" Rika hihitti hieman luonteenvikaisesti ja itselleen sopimattomasti. Nauru kuitenkin hyytyi hiljaisuuteen.

[img]https://i.imgur.com/0NJAHea.jpg[/img]
"Niin, jos haluat niin voisit opettaa minulle miten niitä kuppikakkuja oikein leivotaan" Rika aloitti varovaisesti. Aileenin kasvoille ilmestyi innostuneen vimmainen hymy ja silmät alkoivat tuikkimaan.
"Oikeasti? Joo, tehdään kuppikakkuja, tehdään vaikka ainakin suklaan, sitruunan, mustikan, päärynän ja vadelman makuisia kuppikakkuja" Aileen hihkaisi innoissaan.

[img]https://i.imgur.com/A4iRpBs.jpg[/img]
"Käykö pienen kävelyni jälkeen vaikkapa?" Rika kysäisi vallan huvittuneena yhtäkkisestä muutoksesta.
"Tietysti!" Aileen hymyili leveästi iloiten ^-^. Satunnainen tuulenpuuska tiputteli lehtiä..


*******

Ja tarinaan liittymätön extra kuva
[img]https://i.imgur.com/KsNMsC3.jpg[/img]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti